Cьогодні заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко перебуватиме з робочою поїздкою в Луганській області, де візьме участь у відкритті дитячого садочка у смт Слов’яносербськ, відремонтованого за сприяння регіонального відділення Українського фонду соціальних інвестицій на загальну суму 500 тис. грн.
М. Томенко поінформував, що відповідно до угоди про фінансове співробітництво між урядами України і Федеративної Республіки Німеччина, підписаної 2006 року, на розвиток соціальної інфраструктури сільській місцевості України буде спрямовано 7 млн. євро .
Уже розпочато реалізацію 39 проектів на території Луганської області і 47 проектів у Донецькій області.
М. Томенко повідомив, що у 2005 році, він, як голова наглядової ради Українського фонду соціальних інвестицій, активно підтримував саме цей напрям діяльності Фонду, оскільки навіть в докризовий період кошти на розвиток соціальної інфраструктури рідко доходили до сільської місцевості.
Попередні роки Кабінет Міністрів спрямовував кошти на підтримку об’єктів соціальної інфраструктури Центральної та Західної України. Цього року проект реалізовується у Луганській і Донецькій областях. У такий спосіб уряд демонструє рівність ставлення до всіх регіонів країни.
Під час поїздки заступник Голови Верховної Ради М. Томенко планує зустрітися з директорами загальноосвітніх шкіл Луганська і Луганської області та проведе брифінг з журналістами.
Прес-служба Миколи ТОМЕНКА.