Жодне міністерство чи відомство не забезпечило вчасного подання у встановлені для них терміни (з 1 по 15 червня) визначених відомостей, необхідних для уточнення персональних даних Державного реєстру виборців. Про це повідомила заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна на засіданні Кабінету Міністрів. Ця робота, за її словами, не повністю завершена навіть станом на 15 липня. Серед регіонів справилися лише відповідні органи Києва, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Київської, Львівської та Сумської областей.
Як відомо, таке уточнення здійснюється відповідно до вимог Закону «Про Державний реєстр виборців» у всіх регіонах України. Активну роль у низці заходів стосовно первинного уточнення персональних даних виборців, як повідомляє «Голосу України» відділ взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК, закон відводить також підрозділам і регіональним відділам Міністерства внутрішніх справ, Міністерства юстиції, Державного департаменту з питань виконання покарань, органам опіки та піклування, охорони здоров’я, установам соціального захисту, закладам, які здійснюють облік бездомних громадян, військовим частинам тощо.
Гострою проблемою, за словами Ж. Усенко-Чорної, є незадовільна якість поданих відомостей: вони рясніють масовими друкарськими, орфографічними помилками, багато неповних записів про виборців, некоректних назв вулиць, населених пунктів або ж такі дані взагалі відсутні. Через це органи ведення Реєстру змушені повертати переважну їх кількість на доопрацювання. Внаслідок цього під загрозою опинилося своєчасне поновлення бази даних, яке має бути завершене органами ведення до 31 липня.
Місцеві органи влади, наголосила заступник голови ЦВК, також безвідповідально ставляться до питань Реєстру. Практично в усіх регіонах, за винятком Севастополя, відповідні органи ведення не повністю укомплектовані кадрами. А це негативно позначається на строках і якості наповнення бази даних.