Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з Секретарем Вищого Народного Комітету Великої Соціалістичної Народної Лівійської Арабської Джамахірії аль-Багдаді Алі аль-Махмуді.
Парламент дасть зелене світло для співпраці з Лівією
Під час зустрічі глава парламенту наголосив, що Україна надає винятково великого значення поглибленню співпраці з Лівійською Джамахірією і висловив упевненість у тому, що і візит пана Багдаді Алі аль-Махмуді, і його зустрічі в Києві дозволять українсько-лівійським взаєминам вийти на якісно новий рівень. «Ми вітаємо поглиблення діалогу між нашими країнами на найвищому рівні», — підкреслив В. Литвин і додав, що «український парламент налаштований надзвичайно дружньо у налагодженні контактів з Лівією».
Секретар Вищого Народного Комітету Великої Соціалістичної Народної Лівійської Арабської Джамахірії аль-Багдаді Алі аль-Махмуді зазначив, що його країна є дружньою до України «і підтримує обраний нею напрям розвитку». «Ми виступаємо за розвиток співпраці і робимо все, щоб перевести у практичну площину угоди і домовленості, досягнуті під час візитів», — сказав пан аль-Багдаді Алі аль-Махмуді.
Він звернувся до українського парламенту з проханням «сприяти співробітництву, яке має базуватися на спільній довірі та одностайних поглядах на майбутнє». Від імені лівійського парламенту він передав Володимиру Литвину офіційне запрошення відвідати Лівійську Джамахірію.
Голова Верховної Ради України подякував за запрошення і запевнив високого гостя, що український парламент «має єдність у питанні розвитку співпраці з Лівією». «Ми ухвалимо рішення, які відкриють зелене світло співпраці у всіх сферах». На думку В. Литвина, «в нас є що запропонувати одне одному».
У цьому контексті сторони наголосили на великому значенні започаткування двостороннього діалогу на парламентському рівні. «Цілком очевидно, що ми повинні вийти на нову якість нашої співпраці і мати систему в нашій роботі», — підкреслив В. Литвин.
Прес-служба Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.