Андрія не надто балувала доля. Коли йому було лише два роки, загинув батько. Вони залишились удвох з мамою, нероздільні, як папужки-нерозлучники. Аж поки їх спіткало нове лихо. У віці восьми років Андрійко потрапив у Центр дитячої гематології Охматдиту з діагнозом гострий мієлобластний лейкоз. Вісім довгих місяців Андрій з мамою Олею (за паспортом вона Олександра, але звикла, що всі звуть її Олею) провів у стінах лікарні, далеко від рідного Луганська. За цей час він не тільки переніс інтенсивну хіміотерапію, 10 сеансів опромінення, але й, на жаль, «підхопив» гепатити В і С. Однак усе це почало забуватися, відходити на другий план за ті два з половиною роки, що минули після виписки.
Аж раптом у лютому цього року в Андрія різко знизився гемоглобін, і мама Оля, не покладаючись на місцевих лікарів, схопила сина і помчала до Києва, в Охматдит. Мамина інтуїція, на жаль, не підвела — пункція показала наявність 72% бластів у кістковому мозку... Висновок медиків був однозначним і дуже страшним — рецидив лейкозу! При цьому не мієлоїдного, як три роки тому, а біклонального — сполучення мієлоїдного і лімфобластного лейкозів. І знову все з початку: хіміотерапія, нудота, облисіння, жорстокий стоматит, від якого рот і губи перетворюються на суцільну рану, коли неможливо не тільки їсти, а навіть говорити й дихати. Андрій і цього разу здолав усі ускладнення. Адже поруч була мама — гарна й білява, наче принцеса з казки. Поруч із нею хочеться бути героєм, лицарем, поруч з нею соромно нити і скаржитися, можна лише мужньо зносити труднощі. Андрій з честю переніс випробування, що їх підготувала йому хвороба. Залишилося одне, найскладніше — трансплантація кісткового мозку від неспорідненого донора. Андрій і це переживе, якщо... трансплантація відбудеться. Таку операцію в Україні не проводять — лише за кордоном. Хлопчика готові прийняти клініки в Росії, Німеччині та Італії. За найскромнішими підрахунками, вартість трансплантації і супутнього лікування становитиме не менш як 150 000 доларів США.
Зараз київські лікарі намагаються утримати хлопчика в стані ремісії до того моменту, поки будуть зібрані гроші на трансплантацію. На жаль, час грає проти Андрія. Кожний день відстрочки загрожує рецидивом і додатковими ускладненнями.
Будь ласка, відгукніться на це прохання! Повірте, у ситуації, коли йде боротьба за життя дитини, жодна допомога малою не буває! 
Телефон мами Олі 8-099-075-61-91.
Реквізити банківського рахунка (у гривнях)
Одержувач: КРД Райффайзен Банк Аваль МФО: 322904
Код банку: 23494105
Розрахунковий рахунок (транзитний): 2625 7199 0153
Призначення платежу: Поповнення карткового рахунка № 0360064300, Межеєвська Олександра Анджеївна.
Ідентифікаційний код 2777211660. 
Безкорислива фінансова допомога на лікування сина, Межеєвського Андрія.
Юлія НОГОВІЦИНА, волонтер Української відкритої асоціації організацій, груп і осіб, які працюють з дітьми, що страждають на онкозахворювання.
Фото автора.