На позачерговій сесії Верховної Ради України, яка відбудеться у п’ятницю, 24 липня, необхідно розглянути питання реалізації нинішнього врожаю, яке є значно болючішим і актуальнішим, аніж ті, що пропонують для розгляду парламенту ініціатори цієї сесії. Про це заявив глава парламенту Володимир Литвин під час робочої поїздки до Запорізької області.
Під час зустрічі з мешканцями міста Токмак він відповів на численні запитання щодо проблем, пов’язаних з медичним обслуговуванням, газифікацією сіл, реалізацією врожаю аграріями та інших.
Говорячи про економічну ситуацію в країні, В. Литвин висловив здивування виступом Президента перед його сходженням на Говерлу: «До того, за словами глави держави, з економікою в країні було все погано, а тут він розповів, що у нас все зросло у чотири рази, і навіть народжуваність дітей стала на 20% більша. Постає запитання: чому водночас вимирають села, закриваються підприємства і збільшується кількість тих, хто втратив роботу?».
Глава парламенту нагадав, що кілька днів тому пропонував керівникам держави зібратися задля відвертої розмови про те, що насправді відбувається в Україні, і якими шляхами треба виходити з кризового стану. «Адже навіть, якщо брати Запорізьку область, виробництво в ній впало на 39%», — зазначив В. Литвин. Але, за його словами, «сьогодні всі хочуть бути в опозиції — і Президент, і Прем’єр-міністр, і голова найбільшої фракції у парламенті». «Водночас я запитую — хто працюватиме?» — наголосив він.
Голова Верховної Ради України заявив, що «пропозицій, спрямованих на примирення лідерів держави», він не робитиме. «Це чомусь сприймається як слабкість», — зауважив він. За його словами, «це стало, окрім усього іншого, ще одним додатковим чинником того, що він братиме участь у президентських виборах».
Відповідаючи на запитання про низькі ціни, за якими сільгоспвиробники змушені продавати свій врожай, В. Литвин наголосив, що ця проблема є однією з найважливіших, яку намагатимуться розв’язати представники його фракції та й він особисто: «Потрібно вишукати можливості для збільшення Аграрного фонду, за кошти якого держава має викуповувати у селян зерно за тими цінами, які є середніми у світі».

«Держава має виступати головним зернотрейдером і не дозволяти забирати з-під комбайна врожай за безцінь», — наголосив Голова Верховної Ради. Він заявив, що на позачерговій сесії Верховної Ради України, яка відбудеться у п’ятницю, 24 липня, вимагатиме розглянути це питання, яке, за його словами, «є більш болючим і актуальним, ніж ті, що пропонують для розгляду парламенту ініціатори цієї сесії».