Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи підтримує проект закону про внесення змін та доповнень до Закону «Про безпечність та якість харчових продуктів» (щодо свободи вживання продуктів харчування).
Законопроектом пропонується внести зміни до чинного закону, які стосуються деяких аспектів «безпеки продуктів харчування» та «свободи вживання продуктів харчування». Зокрема, закон доповнено новою статтею «свобода вживання продуктів харчування». Згідно із проектом, фізична особа має право вільно, на власний розсуд, приймати рішення щодо можливості споживання тих чи інших продуктів харчування. Вона вправі у будь-який час відмовитися від вживання продуктів харчування, у тому числі службового харчування (військовослужбовців, працівників правоохоронних органів) та харчування в установах кримінально-виконавчої системи, у разі встановлення їх неякісності або небезпечності. Передбачено, що малолітні та неповнолітні особи повинні забезпечуватися біологічно чистими продуктами харчування.
Забороняється також вироблення та розповсюдження продуктів харчування, котрі містять компоненти або речовини, що викликають підсилений вплив або додаткове звикання.
Інформаційне управління Верховної Ради.