Роздольне. Заступник голови райдержадміністрації Юрій Солдатов заявив про «піратське захоплення» Байкальської коси місцевими торговцями. Відповідно до охоронного статусу у цьому природно-ландшафтному заповіднику заборонено вести будь-яку господарську діяльність, будувати й торгувати. Фактично ж нині тут постійно працюють близько двадцяти торговельних точок, невідомо ким і де зареєстрованих.

Джанкой. На базі загальноосвітніх шкіл району з початку літа організовано 15 літніх таборів денного перебування, в яких відпочило 550 дітей. Вперше за останні роки в районі не були профінансовані шкільні табори денного перебування, вони функціонували за рахунок батьків. Торік працювало 35 подібних таборів.
Євпаторія. Якісне прибирання пляжних територій почав молодіжний загін. 15 перших добровольців віком до 15 років трудяться, як і належить за законом, неповний робочий день. Підлітки очищають від сміття прибережну зону на багатокілометровій території від розважального комплексу «Сонечко» до в’їзду в місто. Оплачують їх сумлінну працю за рахунок коштів місцевого бюджету.
Наша довідка: Кількість узбережних відкритих місць відпочинку в порівнянні з минулим роком зменшилася на 60 одиниць. Цей процес триває і далі, проте чимало пляжів почали відкривати без дозволів контролюючих органів. Це призведе до збільшення випадків травматизму і можливої загибелі людей, попереджають в МНС.
Гурзуф. Тут відкрито нову крамницю самообслуговування з кафетерієм фірменної мережі «Кримхліб». Представлено широкий асортимент пшеничного і житнього хліба, булки і кондитерські вироби виробництва Ялтинського, Бахчисарайського і Сімферопольського хлібокомбінатів. А ось в Керчі до розпалу курортного сезону закрили два магазина «Кримхліба». Кажуть, комусь сподобалися орендовані ним приміщення.
Бахчисарай. Ханський палац й весь історико-культурний заповідник стане національним. Президент України доручив Мінкультури й туризму почати процедуру присвоєння заповіднику статусу державного й протягом тижня підготувати проект указу про надання йому статусу об’єкту національного значення.
 
Крим.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ (з архіву «Голосу України»).