Влада cтаровинного Кам’янця-Подільського не полишає надій розширити залізничне сполучення з містом, яке стало надзвичайно популярним у туристів. Нині сюди курсує лише два потяги, а влітку є ще причіпний вагон до Одеси.
Залізнична станція стала практично тупиковою після відміни потяга «Київ—Чернівці», який тепер має інший маршрут, з чималим «гаком». Міський голова Анатолій Нестерук: «Якщо через Кам’янець-Подільський знову піде цей поїзд, а ще «Москва—Софія», ми отримаємо туристів, яких у нас ще зовсім мало, — з Росії та балканських країн. Ми переконані, що таким чином кошти, витрачені державою на реставрацію пам’яток у нашому Старому місті, окупляться значно швидше».
У вересні «Укрзалізниця» переглядатиме діючі маршрути, і влада міста вже підготувала листи, в яких докладно обґрунтовує прохання громади. Слід зазначити, у своїх домаганнях кам’янчани не одинокі. Буковинці підрахували, що потяг «Київ—Чернівці» при маршруті через Кам’янець перебуває в дорозі на три з половиною години менше, ніж при нинішньому об’їзді міста. У владних поверхах з цією важливою для людей обставиною не порахувалися й відмінили чернівецький поїзд в 2005 році. Причиною стало введення Молдовою правил проїзду за закордонними паспортами: «Київ—Чернівці» проходив через три молдовські села. Будівництво ділянки в обхід Молдови обговорювалося, схвалювалося, та не розпочиналося, хоч обіцянок у Києві роздавали чимало.