І підтримують ухвалення Конституції України на всенародному референдумі. Такі дані оприлюднив на вчорашній прес-конференції керівник фірми «Юкрейніан соціолоджі сервіс» Олександр Вишняк.
Третина опитаних готові проголосувати на президентських виборах за Віктора Януковича. Вдвічі менше — за Юлію Тимошенко та Арсенія Яценюка. Майже 6% респондентів підтримають Віктора Ющенка (до речі, його електоральна підтримка за останній квартал збільшилася вдвічі) і 2 відсотки — за Володимира Литвина. Опитування проведене фірмою «Юкрейніан соціолоджі сервіс» 4—14 липня 2009 року серед 2010 респондентів. Максимальна статистична похибка вибірки не перевищує 2,2 відсотка.
Більшу половину громадян під час президентської виборчої кампанії особливо хвилюватиме проблема подолання економічної кризи. Не менш важливим є боротьба з корупцією, проведення назрілих у суспільстві реформ (пенсійної, охорони здоров’я тощо) і захисту людей від несправедливості влади. Проблеми внутрішньої і зовнішньої політики та мовно-культурні проблеми хвилюють не більш як 20 відсотків громадян.
Олександр Вишняк також розповів, що інтерес до конституційних змін у країні серед населення є не дуже значним: тільки 15% опитаних вважають, що обговорення Основного Закону має бути в центрі уваги президентської кампанії.