Органи прокуратури Криму внесли 60 приписів та подань на порушення водного законодавства. Так наглядове відомство відреагувало на невиконання регіональної програми розвитку водного господарства, пояснили в прокуратурі. 
Зокрема, у місцевих радах Ялтинського регіону не профінансували жодного заходу, записаного у відповідній програмі. У всіх радах Судацького регіону взагалі немає таких програм і на жодній сесії проблемні питання охорони водних ресурсів і якості питної води не розглядалися. При цьому в ході прокурорської перевірки встановлено, що в одному з пансіонатів якийсь час взагалі не працювали очисні споруди.
Між тим, у Ялтинському регіоні, Сімферопольському та Совєтському районах зафіксовано неналежне утримання резервуарів з питною водою, цілюща волога в яких була забруднена, а навколо знаходилися купи сміття. У двох селах Сімферопольського району в ході прокурорської перевірки виявлено невідповідність стандартам питної води зі свердловини та розвідної мережі, а люди про це не знали і споживали «гнилу» воду. Органи прокуратури Криму порушили сім кримінальних справ за фактами незаконного видобування води, забруднення водних ресурсів та розтрати коштів, виділених на очищення водних об’єктів.
 
Крим.