Народні депутати України від Партії регіонів: заступник голови Партії регіонів Володимир Яцуба, член президії політради Сергій Ларін і депутат Василь Гуреєв, — на прес-конференції в Кіровограді зачитали рішення політради про виключення з лав партії сімох депутатів Кіровоградської міської ради. Це Юрій Шаров (брат Ігоря Шарова), Григорій Дрок, Сергій Хильченко, Олег Лунгул, Віктор Кухаренко, Олег Гнибіденко та Вікторія Касьянова.
С. Ларін наголосив, що вже восьмого липня, під час засідання ради партії, було прийнято політичне рішення про позбавлення їх депутатських повноважень. Так само — і цілої низки депутатів Голованівської районної ради, які потрапили туди за квотою ПР. «Тепер, звичайно, залишились юридичні аспекти цієї справи, але для себе і для партії ми висновки зробили», — зазначив депутат.
«Сьогодні ми вирішили почистити лави нашої партії. Краще мати одного чесного партійця, аніж купу пристосуванців та ворогів», — продовжив Володимир Яцуба.
Для Кіровоградщини такі події є досить знаковими, адже ще донедавна Партія регіонів посідала в Кіровоградській міській раді одну з визначальних позицій, яку, на думку місцевих аналітиків, нещодавно «дружно здали» на користь БЮТу якраз саме семеро кіровоградських депутатів-регіоналів, виключених з партії. Їх прізвища вже багато років були вирішальними в багатьох визначальних питаннях життєдіяльності обласного центру.
Не схвалює Володимир Яцуба і рішення Віктора Ющенка стосовно відставки голови Кіровоградської облдержадміністрації Василя Моцного. Останній, на думку народного депутата, не був винуватцем трагедії, що сталась у Голованівську (вбивства Валерія Олійника). На думку парламентарія, це лише стало приводом прибрати непоганого керівника області без суду та слідства, щоб на його місце поставити «потрібнішого» перед виборами. Однак, вважають представники Партії регіонів, скоріш за все, до виборів Кіровоградщина так і залишатиметься «обезголовленою».
На знімку (зліва направо): Сергій Ларін, Володимир Яцуба, Василь Гуреєв під час прес-конференції.
Фото автора.