Учора до української столиці з візитом прибув віце-президент США Джо Байден. Заплановано його зустрічі з керівництвом нашої країни. Експерти стверджують, що одне з його завдань — переконати їх, що новий президент США Барак Обама не збирається вибудовувати відносини з Росією за рахунок взаємин з Україною.
«Віце-президент Байден, гадаю, спробує завершити ключову місію, а саме довести до відома України та Грузії (після переговорів з українськими керівниками Байден у середу відбуде в Тбілісі), що адміністрація Обами не буде, так би мовити, жертвувати ними в контексті «перезавантаження» відносин з Росією», — пояснив в інтерв’ю Бі-Бі-Сі директор центру військово-політичного аналізу в інституті Хадсона Річард Вайтс. При цьому в Штатах не чекають «чогось конкретного від візиту».
Напередодні радник Байдена з питань національної безпеки Тоні Блінкен також заявив, що візит віце-президента США до Києва і Тбілісі є спробою довести: «спроби перезавантажити відносини з Росією не здійснюватимуться ціною якоїсь іншої країни» — і мова йтиме про поглиблення партнерства.