Надзвичайно важливо, щоб наші громадяни знали не лише якою є стратегія кандидатів у Президенти, а й хто її формує і яка команда створює. Перефразовуючи відомий вислів, очевидно: скажи, хто формує твою стратегію, і стане зрозуміло, яким ти будеш Президентом. Таку думку висловив заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко, перебуваючи на Волині.

 Микола Томенко, як повідомила «Голосу України» його прес-служба, не приховував, що є одним із тих, хто займається формуванням стратегії президентської кампанії Юлії Тимошенко. «В нашу команду входять відомі українські вчені, експерти та політики. І наше завдання — побудувати стратегію та програму дій справжнього українського та європейського Президента».

«Поки що до кінця не зрозуміло, як працюватиме команда Віктора Януковича, хоча очевидно, що тема соціального захисту в економічній сфері та проросійська орієнтація в зовнішньополітичній будуть одними з визначальних», — зауважив він.

Водночас М. Томенко наголосив, що парадоксальна ситуація виникла з кампанією Арсенія Яценюка. За його словами, попри патріотичні та прозахідні заяви цього політика, українські ЗМІ та, зокрема, «Українська правда» пише про те, що визначальну роль у формуванні стратегії відіграють російські фахівці.

«Якщо стратегію президентської кампанії Арсенія Яценюка визначають російські технологи, що свого часу розділили українців на три сорти, то це не лише сумно — це й принизливо», — сказав М. Томенко.

У Луцьку Микола Томенко презентував аудіодиск «Класика української літератури. Живі голоси», що є спільним проектом фонду «Справедлива країна» та Національної радіокомпанії України.

Перед презентацією Микола Томенко поінформував, що до початку навчального року він зробить усе, щоб кожна школа України при викладанні української мови та літератури мала змогу використовувати ці диски.

«Необхідні такі підходи, які б заохотили тих людей, які сьогодні розмовляють російською та мало знають українську, вивчати мову та цікавитися українською культурою загалом», — сказав М. Томенко.