На початку вчорашнього засідання Кабінету Міністрів Юлія Тимошенко зазначила, що цей день стане історичним, оскільки уряд розгляне та ухвалить законопроект про великий герб України. Вона нагадала, що наша держава має лише малий Державний герб, а от великий затвердити ніяк не вдається. Саме тому Кабмін створив робочу групу, котра уже провела всі необхідні конкурси, тож законопроект про великий Державний герб буде негайно передано до парламенту. За цей законопроект проголосували всі міністри. Отож Юлія Тимошенко доручила міністру юстиції негайно подати законопроект до Верховної Ради, щоб він якомога швидше пройшов через комітети та щоб на початку нової сесії його було розглянуто у Верховній Раді разом із законопроектом про Державний прапор України.
Представлений членам уряду та журналістам ескіз великого герба, за словами Ю. Тимошенко, концентровано об’єднує в собі весь дух держави: золотого лева, козака з мушкетом, малий герб — тризуб, котрий у різні часи були Державними гербами України. Зокрема, тризуб — це княжий знак держави Володимира Великого, золотий лев — герб Галицького-Волинської держави, козак з мушкетом — герб держави Богдана Хмельницького. Тож недарма під час визвольних змагань на початку ХХ століття усі ці герби знову стали державними символами: тризуб став гербом Української Народної Республіки, золотий лев — гербом Західно-Української Народної Республіки, а на печатці держави гетьмана Скоропадського був козак із мушкетом. Один із авторів ескізу герба, народний художник України Сергій Якутович зазначив: авторська група хотіла, «щоб великий герб був оптимістичним, і, здається, зробити це вдалося. Тож тепер справа за Верховною Радою».
Також на порядку денному засідання уряду стояло питання тарифів на житлово-комунальні послуги. Як зазначив перед початком засідання міністр житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко, уряд аналізуватиме ситуацію зі встановлення тарифів на послуги ЖКГ, зокрема у Києві. Він вважає, що, зібравши докупи всі важелі впливу, можна змусити київську міську владу проводити виважену тарифну політику. «Практика свідчить, що експерименти з подвійного одномоментного підвищення тарифів призводять до поганих результатів. Можна збільшувати тарифи на 20—30 % з одночасним поліпшенням якості послуг, чого у Києві не спостерігається, тож це взагалі дилетантське рішення», — наголосив міністр.