Після введення в дію закону про заборону грального бізнесу, цей бізнес не зник, а пішов у «тінь», криміналізувався. А виручені кошти ідуть на спеціальні фонди для фінансування виборчої кампанії одного з кандидатів у президенти. Про це заявила на прес-конференції народний депутат України Оксана Білозір (партія «НУ—НС»).
За словами депутата, нині після заборони грального бізнесу всі приміщення, вивіски гральних закладів, автомати залишилися, але їх власників вже не знайти. Відтак нема кого притягнути до відповідальності, з кого стягнути штрафи. «Правоохоронні органи — це «дах» для грального бізнесу. Вони забирають половину виручки з гральних закладів», — заявила депутат. Білозір звинуватила Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко у зацікавленості в «підпіллі» грального бізнесу. «Прем’єр-міністр говорить неправду, що вона викорінила гральний бізнес. Це є частиною піару. Цей бізнес сьогодні криміналізується, іде в «тінь» і значна частка його прибутків йде на фінансування виборчої кампанії».
Депутат має намір вносити до парламенту нові законодавчі ініціативи, спрямовані на державне регулювання грального бізнесу та забезпечення механізмів контролю.