Звертаються до вас батьки учнів Ріпкинської гімназії та Ріпкинської школи № 2 із сіл Гучин, Ямище, Голубичі та Сиберіж. До цих закладів дітей підвозить шкільний автобус.
Нинішнього року за участю завідувача райво Володимира Насона було проведено дві наради в Сиберізькій та Гучинській ЗОШ І—ІІ ступенів, на яких ішлося про закриття шкільного маршруту Ріпки—Гучин. То що, хтось скасував державну програму «Шкільний автобус»? Чи Закон України «Про загальну середню освіту»? Чому хочуть насильно повернути дітей в Сиберізьку та Гучинську школи? Нашої згоди не питали, тому через газету говоримо: ми не повернемося в минуле.
У Ріпкинській гімназії навчально-виховний процес проходить на високому рівні із застосуванням інноваційних технологій, диференційованого підходу до учнів. І ми знаємо, що оцінки, які вони отримують, відповідають їхнім знанням. Протягом останніх років випускники майже стовідсотково вступають у вузи. Гімназисти займають призові місця на районних, обласних і всеукраїнських олімпіадах, успішно захищають дослідницькі роботи в МАН.
В одному з найкращих закладів області працюють сім гуртків та різноманітні спортивні секції. Діють фізико-математичний, філологічний і природничий профілі.
Виходить, керівництву такий навчальний заклад не потрібен, якщо простим розчерком пера прагнуть його зруйнувати? Адже почнуть з нашого автобусного напрямку, а потім і решта постраждають, бо до гімназії підвозяться учні з інших сіл.
У лютому начальник обласного управління Анатолій Заліський, даючи інтерв’ю телебаченню, пишався тим, що в регіоні на високому рівні виконується державна програма «Шкільний автобус». Минуло чотири місяці і вона стала непотрібна? Нам запропонували користуватися рейсовим автобусом (14 гривень щодня на одну дитину). Хай можновладці за такі гроші повозять своїх дітей та онуків.
Під листом — 23 підписи.
Ріпкинський район
Чернігівської області.
Від ведучого. Колективного листа ми надіслали в управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації. Оперативна позитивна відповідь нас приємно здивувала. За що і дякуємо.
«Звернення батьків учнів Ріпкинської гімназії та Ріпкинської ЗОШ І—ІІІ ступенів № 2 щодо організації підвозу уважно розглянуто управлінням освіти і науки облдержадміністрації спільно з Ріпкинською райдержадміністрацією.
За інформацією Ріпкинської РДА у зв’язку з недостатнім фінансуванням дійсно розглядалося питання щодо можливого навчання учнів Ріпкинської гімназії та Ріпкинської ЗОШ І—ІІІ ступенів № 2 у школах, розташованих найближче до місця їхнього проживання.
Враховуючи побажання батьків та учнів, маршрут шкільного автобусу Ріпки—Гучин буде збережено.
Управління освіти і науки ОДА зобов’язало Ріпкинський райво постійно контролювати організацію підвозу учнів до місць навчання, діяти лише в межах чинного законодавства та поінформувати заявників про позитивне вирішення даного питання.
Наталія ЛЕЩЕНКО, в. о. начальника управління».