Окружний адміністративний суд Києва в рішенні від 15 липня визнав безпідставними обвинувачення Контрольно-ревізійного управління на адресу колишнього керівництва Міноборони. Про це повідомив учора екс-міністр Юрій Єхануров. «Суд, по суті, визнав, що питання звільнення міністра оборони носить винятково політичний характер», — сказав перший заступник глави секретаріату Президента.
За словами Єханурова, таке рішення суд виніс на підставі документів, наданих Генпрокуратурою. ГПУ не знайшла зловживань з боку Міноборони в земельних питаннях, а також у сфері забезпечення армії харчовими продуктами. Чиновник заявив, що, можливо, подасть апеляцію на рішення суду, оскільки той не скасував постанову Верховної Ради про його звільнення. Екс-міністр має намір також домагатися відставки керівника Главкру Михайла Сивульського й публічних вибачень з боку прем’єра Юлії Тимошенко.
...а начальник КРУ — ліквідації «Воєнторгсервісу»
Контрольно-ревізійне управління жадає від Міноборони ліквідації державного госпоб’єднання «Концерн «Воєнторгсервіс». Про це заявив учора на прес-конференції в Кабміні голова КРУ Микола Сивульський. За його словами, численні порушення в діяльності створеного в 2005 році концерну призвели, серед іншого, до відчуження основних фондів загальною площею в 2,5 тисячі квадратних метрів на загальну суму 2,4 мільйона гривень на користь приватних суб’єктів господарювання без узгодження з МО й Фондом держмайна України.
Перевірки Міноборони за підсумками діяльності у 2007—2008 роках і в першому кварталі 2009-го, за словами голови КРУ, виявили численні порушення. «На 32 державних підприємствах Міноборони ревізіями виявлено фінансових порушень і недоліків на загальну суму більш як 103 мільйони гривень», — підсумував він.