У Ялті на отриманні 1,5 тис. грн. хабара за одержання дозволу на право торгівлі та встановлення розважального атракціону на території двох санаторіїв затримано одного з працівників Гаспринської селищної ради. За сприяння в розгляді на депутатській комісії й прийняття позитивного рішення держслужбовець спершу запросив 500 доларів. Однак наступного дня «сторгувався» з підприємцем за меншу суму. Щодо чиновника порушено кримінальну справу за отримання хабара особою, що обіймає відповідальну посаду.
Задокументовано й злочинну діяльність начальника Керченської податкової інспекції та заступника начальника відділу податкової міліції. Податківці двічі отримували великі хабарі від місцевого жителя. За гроші вони дозволяли підприємцю торгувати контрафактними дисками.
Тим часом в центрі Сімферополя затримали старосту групи одного з вузів міста. Дівчина взяла від однокурсників 1200 гривень — за гарантію хороших оцінок на державному іспиті з англійської мови. Гроші студентка повинна була передати екзаменаційній комісії. Нині з’ясовують обставини цієї справи.
Не гребували хабарами й медики. В Алушті начальник долікарняної комісії й старша медсестра міської лікарні тривалий час за гроші видавали довідки працівникам торгівлі та допомагали проходити медкомісію водіям. За це вимагали від 300 до 500 грн.
Вл. інф.