Дорогі друзі!
Щиро вітаю вас із 70-річчям славетного Південного машинобудівного заводу — флагмана українського та світового ракетобудування.
Потужне дніпропетровське ракето-космічне підприємство пройшло весь шлях розвитку світової космонавтики — від розроблення ракетних комплексів стратегічного призначення до створення ракет-носіїв для супутників з метою мирного освоєння космічного простору. Українські вчені, інженери, робітники створили чотири генерації ракетних комплексів стратегічного призначення, близько чотирьохсот космічних апаратів сімдесяти модифікацій, унікальні космічні ракети-носії.
«Південмаш» — це не лише символ науково-технічного прогресу, інтелекту і творчого пошуку, а й приклад самовідданої трудової гідності, високого професійного рівня працівників.
Приємно відзначати, що й нині підприємство успішно розвиває ракето-космічний потенціал України, створює нові технології та розширює номенклатуру продукції, поглиблює співпрацю з учасниками міжнародних космічних програм, бере активну участь у розвитку регіону.
У день ювілею зичу вам і вашим родинам доброго здоров’я, добробуту, впевненості у завтрашньому дні, спокійних трудових буднів та радісних свят!
Олександр ТУРЧИНОВ, Голова Верховної Ради України.