Футбол. Позавчора, на стадіоні «Західний» у Маріуполі провели репетицію церемонії відкриття юнацького чемпіонату «Євро-2009».
Як стверджує сайт ngo. donetsk. ua «церемонія» — це голосно сказано. Просто дітям, які супроводжуватимуть футболістів під час виходу на футбольне поле, розповідали й показували, як правильно вийти, де зупинитися, куди повернутися і як правильно піти. У репетиції брали участь 25 дітей з 148-го дитячого садка (до слова, стільки ж вихованців 59-го і 98-го дитсадків буде й на полі стадіону «Іллічівець»).
Під час репетиції в ролі «футболістів», тримаючи за руку дошкільнят, на поле стадіону вийшли заступник начальника управління освіти Маріупольської міськради Олена Узун, вихователі дитсадка №148 і спортсмени-підлітки. «Парад» приймав заступник міського голови Любомир Палій. Перший вихід, як той глевкий млинець, не вдався. Тож «церемонію» довелося повторювати кілька разів. Зрештою головну вимогу дорослих діти виконали як слід. І обіцяли не розгубитися під час справжнього відкриття.
А відбудеться воно, як відомо, 21 липня. Та гостей у Маріуполі чекають уже завтра. На береги Азову прибуде збірна Туреччини, 18 липня — Франції та Іспанії, 19 липня приїде збірна Сербії. За словами Любомира Палія, всіх їх зустрічатимуть закріплені за кожною командою «привітальні комітети».
На самому стадіоні під час матчів чергуватимуть стюарди та волонтери, а за межами споруди виставлять міліцейські патрулі. Плюс на стадіонах чергуватимуть співробітники МНС і дві бригади швидкої допомоги.
— Наше місто добре підготувалося до зустрічі чемпіонату такого рівня, — вважає пан Палій, — ми багато зробили у плані благоустрою міста і організації заходу. Хоча треба ще трохи доробити і в готельному комплексі, і на стадіонах.