Тут вчора стартувала акція зі збору речей для тварин — урни для цього встановлять біля центрального входу до зоопарку. Усіх киян закликають приносити непотрібні в господарстві речі, які використають для збагачення середовища існування тварин.

Передусім потрібні мотузки з натуральних волокон, пластикові коробки та бочки, трави та спеції, пластикові дорожні конуси, іграшки для собак та котів, полотняні та великі паперові сумки, спортивні м’ячики, хутро та пір’я, картон, колеса від автомобілів та тракторів, тонка дерев’яна стружка, гарбузи та дині, цибуля та часник, газети, борошно (щоб робити пап’є-маше), пластикові труби, соснові шишки, металеві ланцюги, бамбук тощо.
За словами директора КП «Київський зоологічний парк» Світлани Берзіної, одне з головних завдань зоопарків — створити максимально наближені до природних умови існування тварин, які мешкають у неволі. Для цього в столиці вирішили запровадити заведену в європейських зоопарках методику «збагачення середовища»: розміщення у вольєрах лабіринтів, годівниць складної форми, джерел запахів. Це, кажуть, дозволить вирішити головну проблему тварин, що мешкають у зоопарках, — нудьгу.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.