У зв’язку з високою температурою повітря в Києві заборонено рух великовантажного транспорту (вагою понад 24 тонн) —асфальт нагрівається, що призводить до руйнування дорожнього покриття. А за температури +28 градусів виникає загроза утворення колійності, напливів та інших механічних пошкоджень.
Зупинить «Кордон»
На київському заводі «Енергія» введено в експлуатацію устаткування «Кордон» вартістю 200 тис. грн. Воно розпізнаватиме радіаційне сміття. У столиці щорічно утворюється 1,2—1,5 млн. т побутових відходів, 20% яких спалюється на «Енергії».
Платний... ліфт
У серпні в 16-поверхівці на вулиці Гмирі запустять платний... ліфт, обладнаний камерою відеоспостереження. Директор Об’єднання власників багатоквартирних будинків «Осокорки-Київ» Володимир Чернявський пояснив, що це робиться з метою збереження устаткування і захисту від злодіїв. Користуватися ним зможуть лише мешканці, які справно сплачують за комунальні послуги, — за допомогою електронного чипа вартістю 30 грн. Без нього ліфт не зрушить з місця. Якщо людина не платить за послуги понад три місяця — чип блокується.
Дім для рисі
У Київському зоопарку мешкає самка рисі карпатської репродуктивного віку. Цю унікальну тварину знайшли в урочищі Секула в Львівській області. Коли вона підросла, і люди утримувати її більше не могли, а повернути в дику природу було пізно, рись привезли до зоопарку і помістили в непристосований вольєр. Тому необхідно побудувати приміщення, що відповідає міжнародним стандартам, в якому можливе розмноження цих рідкісних тварин для повернення їхнього потомства в дику природу. Вартість житла для рисі — 330 тис. грн. Зоопарк організував акцію зі збирання коштів. За три дні надійшло 6,5 тис. грн., але цього недостатньо. Тому дирекція просить усіх небайдужих до української природи взяти участь в акції.
Квітковий годинник
КМДА обіцяє встановити сучасний квітковий годинник у центрі столиці до Дня незалежності. Проводиться інтернет-голосування на визначення кращого місця його розташування: схили по вул. Грушевського й біля Золотих воріт або на площі перед НСК «Олімпійський». Уже є два проекти годинника — діаметром 11 і 9 метрів. Батьки міста навіть вважають, що це буде найбільший квітковий годинник у Європі.