Видання The Economіst опублікувало дослідження Economіst Іntellіgece Unіt щодо ступеня привабливості міст світу для ділових подорожей.
До рейтингу увійшли 132 міста — як потенційні місця для бізнес-поїздок, проведення семінарів, конференцій і тренінгів. Методологія розрахунку включає вартість перебування, стан інфраструктури, стан охорони здоров’я, культурний рівень. У «показнику денних витрат» береться до уваги вартість однієї ночі перебування в готелі, обід (дві страви), перекус, два 5-кілометрові проїзди в таксі, одна випивка в барі готелю й один примірник міжнародної щоденної газети.
Список очолили канадські Ванкувер і Торонто, на третьому місці — австралійська Аделаїда, а за нею — гавайський Гонолулу. 
Згідно з «показниками денних витрат», у таких містах, як Детройт, Сіетл, Майамі, бізнес-туристові на день достатньо 400 доларів. День перебування в Сан-Франциско, Лос-Анджелесі чи Вашингтоні обійдеться в 500—600 доларів. Київ, який опинився в рейтингу привабливості лише на 88-му місці з 132 міст світу, посідає третє місце за дорожнечею перебування для бізнес-туриста. Столиця України залишила далеко позаду такі міста, як Нью-Йорк, Лос-Анджелес, Москва, Париж і Лондон. Так, відповідно до «показника денних витрат» для нормальної життєдіяльності в діловий поїздці до Києва бізнесмен має розраховувати на 949 доларів на день. Більше йому знадобиться тільки у Франкфурті (1434 доларів) і в Барселоні (990).