Михайло Романчук (на знімку) із Рівного зібрав повний комплект нагород та встановив рекорд на чемпіонаті Європи серед юніорів з плавання у Дордрехті (Нідерланди), участь в якому взяли понад 500 спортовців.
Він виступав на своїх традиційних дистанціях — 400, 800 та 1500 метрів вільним стилем. У стартовий день змагань Романчук виборов бронзову медаль на 400-метрівці, яка стала першою у скарбниці української команди. Наступного дня на своїй коронній дистанції 1500 метрів рівнянин фінішував другим, поступившись лише британцю Даніелю Джервісу.
Лише на четвертий день змагань на 800-метрівці вільним стилем Михайлу Романчуку підкорилося «золото». Він вирвав перемогу з результатом 7:54:81 на останніх 50 метрах дистанції, майже на три секунди обійшовши свого основного суперника — поляка Войчеха Войдака. Цей результат став новим рекордом чемпіонатів Європи серед юніорів.
— Михайло виступив просто блискуче, що дозволило йому встановити новий рекорд Європи з плавання серед юніорів. Він приніс українській збірній (у командному заліку була дев’ятою) повний комплект медалей. Усі ми вболівали за нього, а я особисто зірвав голос, — сказав головний тренер збірної та голова тренерської ради Федерації плавання України Андрій Сердінов.
Рівне.
Фото з архіву спортсмена.