Ще минулої п’ятниці на «Донбас Арені» розпочалося встановлення електронних турнікетів. Перший апарат зайняв своє місце з південного боку стадіону. Інженер із систем радіочастотних ідентифікацій компанії «ДІСС» Всеволод Прокопенко розповів, що вболівальник, завітавши на матч, вставлятиме квиток або абонемент у спеціальний зчитувальний пристрій. Після чого відбувається зчитування інформації. Дані потрапляють до загальної бази й обробляються. І, якщо все зроблено правильно, ручки турнікету провертаються, пропускаючи людину на стадіон.
Турнікет, як стверджують фахівці, являє собою своєрідний мінікомп’ютер, підключений до загальної локальної мережі стадіону. Після того, як входи на стадіон обладнають цими апаратами, на кожному турнікеті встановлять спеціальне програмне забезпечення й підключать його до інформаційно-обчислювальної системи «Донбас Арени».
Усього на стадіоні планується встановити 89 звичайних турнікетів, ще 18 — для людей з обмеженими фізичними можливостями і 8 — для VІP-персон.