Кам’янчанин Анатолій Побережний вісім років домагався виплати заборгованої йому зарплати. Справедливість щодо нього, колишнього працівника одного з комунальних підприємств управління ЖКГ Кам’янця-Подільського, відновив Європейський суд з прав людини. Державу Україну зобов’язали повернути робітнику, котрий підпав під скорочення штату ще у 2000 році, 2620 євро.
Уперше пан Побережний звернувся до правосуддя невдовзі після скорочення у рідному місті, адже підприємство з розрахунком не поспішало. Борг тоді становив 2194 гривні. Коли місцевий суд виніс рішення, сума виросла вже до 3385 гривень — на розмір компенсації за затримку. Однак рішення не збиралися виконувати, а згодом повернули «голу» зарплатню. Інший би забув про тисячу гривень, але Анатолій Побережний вирішив стояти до кінця.
Скарги в прокуратуру міста та інші інстанції не давали результату. «За браком ліквідних активів погасити заборгованість неможливо» — кочувало із відписки до відписки. Анатолій Побережний, пройшовши всю вертикаль вітчизняної правоохоронної системи, вдався до захисту Євросуду, не забувши вказати ще й моральну шкоду.
Усі ці роки його справу вів юрист Іван Мельник, адвокат громадської приймальні громадської організації Хмельницький обласний осередок Комітету виборців України. Як зазначає пан Мельник, найбільше у справі вражає те, що під час розгляду в Страсбурзі представник українського уряду подав... заперечення замість вибачитися та виправити помилку влади.