Учора в столичному Міжнародному виставковому центрі відбулося урочисте зібрання на честь 10-річчя партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

 

Під час відкриття заходу Юлія Тимошенко заявила, що її команда покладає великі надії на молодь. «Я хотіла би в цей день дати доручення — виховувати нових молодих лідерів. Щоб ми створили спеціальну школу молодого лідера нашої команди, щоб їх запрошували на знакові посади й давали путівку в життя», — сказала вона.

Після цього прем’єр нагадала, що «Батьківщина» ввійшла до «Європейської народної партії». «Нас прийняли, визнали, з нами рахуються. Європейські партії надіслали нам велику кількість привітань», — повідомила Ю. Тимошенко.

Лідер БЮТ закликала однопартійців напередодні виборів очистити свої лави і  відповідальніше ставитися до формування виборчих списків. Юлія Тимошенко визнала, що до БЮТ потрапили випадкові люди, й закликала не допустити цього в майбутньому.

Прем’єр заявила, що БЮТ більше не підтримуватиме «не свого кандидата» на посаду Президента. «Ми набралися досвіду і знаємо, що зараз не маємо ані права, ані часу поступатися свободою тим, хто не достойний вести Україну вперед, реформувати її. Прийшов час не уступати, а міцно брати владу в свої руки», — наголосила вона.

Водночас Юлія Тимошенко зазначила, що в разі її перемоги на президентських виборах, вона не розпускатиме парламент, а намагатиметься його об’єднати.

Окрім того, Юлія Тимошенко переконана в необхідності змін до Конституції, зокрема, стосовно системи правосуддя.

Також вона наголосила, що згідно з проектом Основного Закону має бути сильна опозиція, яка зможе контролювати владу і через свої інститути притягувати окремих чиновників до відповідальності.

Прем’єр-міністр не виключає можливості ветування нової редакції Бюджетного кодексу главою держави.

«Можливо, він не буде підписаний Президентом, тому що політика нині заважає, заважають боротьба за президентську посаду, амбіції, бажання знищити уряд і не дати провести цю реформу», — сказала вона.

Юлія Тимошенко не виключила також, що і Верховна Рада в 2009 році не затвердить новий бюджет, однак додала: «Ми приймемо його відразу після президентських виборів у січні 2010 року, і я переконана, що його підпишу».

 

Фото Володимира ТАРАСОВА (Укрінформ).