Рішення про включення колишнього народного депутата Віктора Лозінського до списку БЮТ на парламентських виборах 2007 року ухвалила особисто лідер блоку Юлія Тимошенко. Про це на вчорашній прес-конференції повідомив голова центрального оргкомітету народно-патріотичного об’єднання «За демократію і справедливість» Йосип Вінський.
За словами колишнього міністра транспорту, з боку партійної організації до кандидатури В. Лозінського були зауваження. Крім того, Й. Вінський особисто не погоджувався на його включення до списків БЮТ протягом трьох тижнів. Тож «рішення про включення до списку Лозінського — це рішення особисто Тимошенко», — сказав він. Зауваживши водночас, що лише суд може вирішити, чи був екс-депутат винним у скоєнні злочину.
«Є резонансна подія, загинула людина, і є державні інституції, які зобов’язані провести відповідні процедури, і тільки після рішення суду можна говорити, винна чи не винна людина. Але якщо всі факти, про які говорили, підтвердяться, це буде один з найганебніших фактів в історії України. Так не може поводити себе народний депутат», — констатував Йосип Вінський.