Колишній Голова Верховної Ради, лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк вимагає увімкнути модернізовану систему «РАДА», яка не дозволяє народному депутату голосувати за інших. (Нагадаємо, в березні цього року парламентарій зареєстрував проект постанови про забезпечення функціонування модернізованого програмно-технічного комплексу-системи «Рада-3» (№4173).
«Чому БЮТ не проголосував за внесену Яценюком постанову, яка зобов’язувала усіх народних депутатів голосувати виключно особисто і ввімкнути розроблену мною систему «РАДА», яка не дає змоги влаштовувати парламентські перегони — «хто швидше натискає на кнопки?!» — заявив він.
Народний обранець переконаний, що нова система повністю підготовлена до роботи, але його колеги чомусь відмовляються від її експлуатації. «Сьогодні один парламентарій встигає проголосувати як мінімум шістьма картками. Зі 150 депутатів БЮТ приходить, як правило, 30—40, і вони як раз встигають зробити так, що, за даними письмової реєстрації, їхні колеги-обранці нібито присутні в залі», — заявив лідер «Фронту змін».
Крім того, Арсеній Яценюк вимагає від Верховної Ради надати інформацію стосовно виконання розпорядження про порядок нарахування народним депутатам заробітної плати, яке він підписав у січні торік, перебуваючи на посаді глави парламенту. Згідно з цим розпорядженням, обранці не отримують зарплату за пропущені пленарні засідання. Також Арсеній Яценюк повідомив, що він особисто, коли отримує заплату, перевіряє, чи не було нараховано йому ті дні, в які він пропускав засідання через роботу в округах.