Футбол. Матч за Суперкубок. «Динамо» (Київ) — «Ворскла» (Полтава). 0:0 (пенальті — 4:2). Пенальті реалізували: Нінкович, Кравченко, Єременко, Ярмоленко — Цуррі, Маркоскі; не реалізували — Деспотовскі (воротар), Даллку (поперечина).
«Динамо»: Шовковський, Бетао, Каддурі, Хачеріді, Гіоане (Нінкович, 59), Вукоєвич, Алієв (Кравченко, 19), Гусєв (Зозуля, 72), Єременко, Мілевський, Ярмоленко. Тренер — Валерій Газзаєв.
«Ворскла»: Долганський, Даллку, Красноперов, Цуррі, Ярмаш, Чесноков, Деспотовскі, Маркоскі, Кулаков (Безус, 89), Єсін, Сачко (Янузі, 77). Тренер — Микола Павлов.
Арбітр — Євген Геренда (Калуш).
11 липня. Суми. Стадіон «Ювілейний». 18 500 глядачів. 26 градусів.
Валерій Газзаєв тільки-но почав працювати в київському «Динамо» і відразу з новим колективом заволодів почесним призом. До речі, завоювати Суперкубок України його попереднику Юрію Сьоміну не вдалося.
Не варто повторювати, які кадрові проблеми нині в динамівській команді. Одразу четверо (!) центральних оборонців випали з боротьби через травми. На жаль, цей список можна продовжити. Та незважаючи на такі негаразди, чемпіон країни прагне до високих результатів наявними силами.
Справа дійшла до післяматчевих пенальті, котрі влучніше пробили кияни. А справжнім героєм поєдинку став їхній досвідчений воротар Олександр Шовковський, котрий зберіг свої ворота недоторканними в основний час. А коли почали бити пенальті, він парирував удар Деспотовскі. Це саме той випадок, коли кажуть, що майстерність не іржавіє. Втім, за час виступів за «Динамо» Шовковський багато разів рятував колектив за схожої ситуації. Інколи і сам забивав переможні одинадцятиметрові.
За всієї поваги до полтавського клубу, «Динамо» мало вигравати в основний час. Так вважає Газзаєв.
— Обидві команди старалися. Гра мені дуже сподобалася, — прокоментував Валерій Георгійович. —Задоволений нашою молоддю — Хачеріді та Яромленком. Звісно, вони ще припускатимуться помилок, але неодмінно зростатимуть. Хачеріді вперше у своїй кар’єрі грав за такої кількості вболівальників. Для першої спроби діяв дуже добре. Він припустився помилки в першому таймі. Але скажіть, хто не помиляється? У молодих це перший великий приз, і я особливо за них радий.
Ми саме опановуємо нову систему, нові принципи у грі, особливо в атаці. Створити п’ять стовідсоткових гольових ситуацій і реалізувати принаймні дві з них — це було б нормально. Але не реалізували —працюватимемо далі.
Як повідомив Валерій Георгійович, Олег Гусєв досі набирає форму після важкої травми, яка вибила гравця практично на рік. «Сьогодні у його грі були вдалі відрізки. Наберемося терпіння і доживемо до того часу, коли одужають усі наші травмовані».
Симпатичним і цікавим видався й інший учасник матчу за Суперкубок. Володар Кубка країни — команда Миколи Павлова — зіграла гідно. І вона могла виграти. Однак це був не день «Ворскли». Утім, все у неї ще попереду. Микола Петрович сказав, що самовіддача і старанність його футболістів не залишаться без відзнаки. «Наш президент пообіцяв, що футболісти отримають преміальні як за перемогу».
Обидва наставники відзначили добру організацію поєдинку, стадіон, чудове поле. Було багато глядачів, панувала справжня футбольна атмосфера, захоплива і святкова.
На знімку: Суперкубок в руках у новообраного динамівського капітана Артема Мілевського.
Фото Володимира ГОНТАРЯ (УНІАН).