Міжнародний тероризм не має меж, кордонів та національності. Терористична загроза — загроза не лише Україні або українському народу — це загроза всьому світу. Ніхто не захищений від неї, тому знищити тероризм — спільне завдання всього цивілізованого світу. Що швидше ми це зробимо, то більше зможемо врятувати і захистити людей. Про це сказав Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов.
За його словами, через намагання «деяких західних політиків домовитися з Путіним, сприяючи «умиротворенню агресора», Росія нахабніла дедалі більше», посилюючи воєнні дії проти України та щоразу використовуючи потужніші протиповітряні ракетні системи, які вже можуть вражати цілі на висоті понад 10 тисяч метрів.
«Але ж це не просто «цілі»! Це обірвані людські життя, знищені долі», — зазначив він.
Керівник парламенту зазначив: щойно розпочалася російська агресія, він «неодноразово звертався до міжнародної спільноти та керівників провідних країн із проханням надати нам сучасну зброю».
— Сучасні засоби виявлення військових цілей і надточна зброя могли б знищити пускові установки терористів та їхніх російських кураторів у лічені дні. Вони могли б допомогти попередити падіння Боїнга, а також врятувати життя багатьох українців, — додав він, закликавши цивілізований світ допомогти нашій країні у військово-технічному плані.
«Звичайно, ми дякуємо за підтримку, за всі співчуття та економічні санкції, але вже настав час покласти край агресії. Настав час усьому цивілізованому світу об’єднатися з Україною і допомогти знищити терористів, де б вони не були, розпочавши постачання нам сучасної зброї та військової техніки», — підсумував О. Турчинов.
Прес-служба Верховної Ради.
* * *
Учора по обіді голова Донецької облдержадміністрації повідомив: вже практично 70% тіл виявлено. Їх сильно розкидало, що дуже ускладнює пошуки, в яких беруть участь близько 170 осіб: правоохоронці, працівники МНС, мисливці, всі, хто готовий допомогти.
Загиблих мають оглянути в присутності прокуратури і криміналістів, а потім необхідно забезпечити перевезення тіл у Харків, де відбуватимуться всі слідчі дії криміналістів. Туди також вирушать родичі загиблих і міжнародна група, яка підготує висновок щодо цієї трагедії.
С. Тарута також повідомив, що представники ОБСЄ у складі 30 осіб уже вирушили на місце трагедії, готові підключитися й донецькі криміналісти, які мають достатній досвід.