Президент України висловив співчуття керівництву та народу Нідерландів і Малайзії у зв’язку з трагедією літака Боїнг-777, повідомляє прес-служба глави держави

Петро Порошенко у співчутті запевнив Короля Нідерландів, що українська влада робить усе можливе для забезпечення всебічного розслідування причин цієї катастрофи. Під час телефонної розмови із Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте глава української держави також висловив упевненість, що винні у цій трагедії будуть притягнуті до відповідальності. Він також повідомив, що доручив створити Державну комісію з розслідування цього інциденту і запросив долучити до її роботи фахівців з Нідерландів та Комісії ІKAO.
У відповідь Прем’єр-міністр Марк Рютте подякував Петру Порошенку за швидке реагування та висловив готовність направити нідерландських фахівців для спільного розслідування причин та обставин трагедії та запевнив у підтримці дій Президента України.
Під час телефонної розмови з Прем’єр-міністром Малайзії Наджибом Разаком Президент України запросив фахівців з цієї країни взяти участь в експертизі з виявлення причин та обставин катастрофи. Прем’єр-міністр Разак подякував за слова підтримки та готовність України залучити малайзійську сторону до розслідування.