Безплідним виявився минулий пленарний тиждень. Жодного рішення народні обранці прийняти так і не змогли. Навіть не закрили сесію, хоча за планом вони мали вчора працювати останній день перед літніми канікулами. Партія регіонів продовжує блокувати трибуну, вимагаючи прийняти передусім соціальні закони про підвищення прожиткового мінімуму й мінімальної зарплати. Отож, імовірно, народні депутати спробують провести позапланове засідання.
Натомість активізувалися тимчасові слідчі комісії. Зокрема, перед однією з ТСК постав міністр внутрішніх справ Юрій Луценко зі своїм сином. Проте політик чомусь вельми не хоче, щоб правда про події в аеропорту Франкфурта-на-Майні була оприлюднена, і посилається на те, що кримінальну справу проти нього не було порушено. Та Посол України в Німеччині Наталя Зарудна, як твердять деякі видання, запевняла на засіданні комісії, що справу не порушили виключно через дипломатичний імунітет Юрія Луценка.
У свою чергу тимчасова слідча комісія, яка займається отруєнням Президента Віктора Ющенка, вимагає звільнити з посади керівника слідчої групи Генпрокуратури Галину Климович. Зокрема, голова ТСК Володимир Сівкович стверджує, що, мовляв, слідчі порушують закон і вимагають у телефонних компаній роздруківки телефонних дзвінків політиків. Він також вважає, що факт отруєння доведено, але не доведено факт навмисного отруєння. Складається враження, що слідча група вже має конкретні напрацювання, які й змусили активізуватися народних обранців.
Цими днями розгорівся ще один скандал. Після засідання фракції Партії регіонів народний депутат Нестор Шуфрич ударив кулаком в обличчя свого колегу й однопартійця Сергія Льовочкіна. Це сталося після того, як лідер регіоналів Віктор Янукович розкритикував Нестора Шуфрича, що той не буває в закріпленому за ним окрузі. Останній розкритикував за це відповідального за організацію поїздок Сергія Льовочкіна, а той у відповідь зауважив, що треба інколи заглядати на партійний сайт, де все повідомляється. Однак ці критичні випади супроводжувалися «смаженими» натяками. Після чого і стався інцидент. Такий своєрідний подарунок зробили регіонали своєму лідерові до дня народження. Адже 9 липня Віктору Януковичу виповнилося 59 років.