Народний депутат України Олег Ляшко продовжує газифікацію поліських сіл, розпочату народним депутатом СРСР Іваном Пилипцем та народним депутатом України Олександром Боровиком ще за часів радянської влади. За невеликий депутатський стаж з 2006 року за його сприяння газифіковано більше двох десятків населених пунктів його рідної Чернігівщини.
Про поліпшення соціально-побутових умов сільського населення не говорить тільки лінивий, обіцянки про газифікацію села лунають перед виборами з уст усіх політиків. Але й досі Чернігівщина залишається регіоном з найнижчим відсотком газифікації населених пунктів.
З такою ситуацією не може змиритись О. Ляшко — законодавець, обраний у 2006 році за партійними списками Блоку Юлії Тимошенко. Завжди, коли він зустрічається з виборцями у 215-му Прилуцькому та 217-му Бахмацькому округах, за які він відповідає від фракції БЮТ, отримує накази, прохання, пропозиції від громадян, які скаржаться на відсутність цивілізованих умов проживання. Як правило, йдеться про будівництво об’єктів газопостачання, водопостачання та водовідведення, будівництво та реконструкцію закладів освіти, охорони здоров’я, культури, соціального захисту.
О. Ляшко разом зі своїми колегами-бютівцями, відповідальними за Чернігівщину, внесли більшу частину пропозицій до переліку об’єктів, що будуть фінансуватися із державного бюджету України у 2009 році. Адже добре знають проблеми регіону, бо не сидять у теплих київських кабінетах, а майже кожного тижня їх можна побачити в найвіддаленіших куточках Придесення, там — де потрібна їхня допомога.
Подарунки до Великодня багатодітним та малозабезпеченим родинам, ветеранам — до Дня Перемоги, випускникам загальноосвітніх шкіл та шкіл-інтернатів, будівельні матеріали для поточного ремонту освітніх закладів стали вже традиційними у виборчих округах народних депутатів України Івана Куровського та Олега Ляшка.
Ось і цього тижня в Купальське свято голубий вогник запалав у Нехаївці Коропського району, що на Чернігівщині. Довгоочікувані урочистості в село прийшли завдяки ініціативі керівника громади — нехаївського сільського голови Григорія Вороб’я.
Вчасно був створений сільський кооператив з газифікації села, до якого увійшло більш як 250 односельців. Таку ініціативу й підтримав народний депутат України Олег Ляшко, за сприяння якого було включено будівництво підвідного газопроводу до села у перелік об’єктів, що фінансувалися із державного бюджету України у 2008 році. У виготовленні проекту допомогу надав керівник приватного підприємства «Газбудсервіс» Микола Мисник. Підрядна організація ТОВ ВП «Чернігівгазмонтаж» вчасно та якісно провела комплекс будівельно-монтажних робіт.
На святі молодий політик Олег Ляшко з великою повагою і вдячністю говорив про аксакалів газифікації північної частини Чернігівщини — народного депутата СРСР Олександра Пилипця і народного депутата України Олександра Боровика.
— Якби ви не зробили свого часу перші кроки у будівництві  АРГС та газопроводів до сіл Свердловка, Атюша, Понорниця, сьогодні не було б свята і в Нехаївці, — сказав О. Ляшко, звертаючись до колег на церемонії урочистого запалювання газу. — Ваша далекоглядна політика перетворила села, де є газ, на острівці цивілізації.
Приїхала на урочистості в рідне село й Тетяна Качаненко — голова Хорольської райдержадміністрації із Полтавської області. Вона народилася в Нехаївці і разом із земляками дякувала всім, хто доклав зусиль, щоб сюди прийшов газ.
Довго ще кружляли хлопці й дівчата в обрядових віночках навколо факела, який запалив Олег Ляшко, одночасно давши надію нехаївцям на відродження їхнього села.
А народний депутат України продовжив робочу подорож до села Пекарів Сосницького району, де його чекали люди зі своїми проблемами. А там треба будувати та ремонтувати дороги, бо вже скоро не доїдеш до Десни і поромної переправи, що зв’язує село з райцентром. Необхідно подбати й про виділення нового шкільного автобуса, бо щодня треба звозити з навколишніх сіл Пекарівської сільської ради дітлахів, які, до речі, з хлібом-сіллю зустрічали Олега Валерійовича, бо знають, що для свого рідного краю народний депутат зробить все можливе, щоб не перетворились вказівники відстані до населених пунктів, що стоять на автодорогах, на показники кількості місцевих жителів, які залишились.
...А його авто мчить далі й далі на допомогу. Можливо, випадково, а певно, й ні — номерний знак на ньому 03-03. Тож хай щастить — двічі — швидкій допомозі!
Чернігівська область.
На знімку: Олександр Боровик, Олег Ляшко та Іван Пилипець після запалення голубого вогника у Нехаївці.
Фото автора.