Голова Верховної Ради України Володимир Литвин не погодився з пропозицією фракції Партії регіонів закрити нинішню сесію парламенту, «оскільки це даватиме підстави говорити, що Верховна Рада нехтує суспільними і людськими інтересами». 
Про це керівник парламенту заявив у п’ятницю на брифінгу для журналістів після чергового безрезультатного засідання погоджувальної ради керівників депутатських фракцій. Він нагадав, що вносив цілий ряд пропозицій, які «зводилися до того, аби робота Верховної Ради була розблокована, і на розгляд ставилися усі питання, щодо яких є пропозиції від парламентських фракцій», але жодна з них не була сприйнята учасниками нарад.
Нинішня ситуація у Верховній Раді України, на думку В. Литвина, є свідченням того, «що є намагання довести ситуацію до банкрутства, остаточно здискредитувати вищий законодавчий орган країни і як висновок —реалізувати питання політичної доцільності проведення виборів». «Те, що відбувається у Верховній Раді, — віддзеркалення конфлікту, який поглиблюється: з одного боку Ющенко—Янукович, з другого — Тимошенко», —сказав керівник парламенту. За його словами, «цілком очевидно, що сьогодні є побоювання, що президентські вибори можуть взагалі не відбутися, а якщо й відбудуться, то перспективи не такі прозорі і обнадійливі, як про це сьогодні говорять».
В. Литвин висловився за необхідність спільної домовленості між усіма політичними гравцями про ухвалення змін до закону про вибори Президента, до закону про вибори до парламенту та ухвалити політичне рішення про проведення одночасних дострокових виборів і Президента і парламенту за схемою, «яка буде сприйнята українським суспільством». «В правовий спосіб це неможливо, але у разі політичного рішення — воно має бути чітким і прозорим», —наголосив В. Литвин.
Голова Верховної Ради України запропонував провести спеціальне засідання парламенту за участі Президента України і Прем’єр-міністра, яке було б присвячене ситуації, що склалася у Верховній Раді України. На його переконання, «це необхідно, крім іншого, і для того, щоб кожен з представників влади публічно пояснив, чим вони керуються у своїх діях, що це дасть країні». «Публічна позиція всіх політичних діячів потрібна сьогодні, як ніколи», —наголосив В. Литвин.
Прес-служба Верховної Ради України.