Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко занепокоєний ситуацією, що склалася з виплатами відпускних і допомоги на оздоровлення працівникам галузі освіти, зокрема вчителям, міста Києва.
Він повідомив, що до нього, як до заступника Голови ВР, надходять численні звернення зі скаргами на незабезпечення своєчасної та в повному обсязі виплати коштів, передбачених на щорічні відпустки працівникам галузі освіти, а також допомогу на оздоровлення при наданні відпустки педагогічним та науково-педагогічним працівникам установ і закладів освіти міста.
За словами М. Томенка, вперше за останні десятиліття київські вчителі йдуть у відпустки, не отримавши відпускних. «Через непрофесіональну роботу Київської міської державної адміністрації та хронічне невиконання міського бюджету, в столиці склалася ситуація, в якій учителі вже давно не отримують передбачених бюджетом надбавок. У місті вже стали нормою затримки з виплатою заробітних плат, а напередодні літніх канікул у багатьох районах працівники освіти не отримали кошти, передбачені для надання щорічної відпустки, а також допомогу на оздоровлення», — наголосив заступник Голови ВР.
Микола Томенко надіслав звернення до міністра освіти і науки з проханням втрутитися в ситуацію, що склалась у столиці, й захистити права освітян, зокрема вчителів.