У Сарненському районі на Рівненщині три доби шукали 15-річного Степана Гомонця, який заблукав у лісі.
6 липня він разом із матір’ю, старшим братом і ріднею підводою поїхав по чорниці в ліс. Там, між селами Мар’янівка і Карасин, знайшли ягідне місце. Заготовлені чорниці час від часу носили на воза. Степан до обіда збирав ягоди, а потім став стерегти зібране. Коли о 16-й годині родина зібралися повертатися додому, біля воза Степана не застали. Почали гукати хлопця і шукали його до смеркання, але марно...
— Степанова мама прийшла до мене і в розпачі просила допомогти організувати пошуки сина, — розповідає стрільський сільський голова Ганна Гега. — Тривоги додавало те, що хлопець носив окуляри. Якщо він їх загубив, припускала мати, то міг втратити орієнтир на місцевості, де ліс чергується з болотами.
Сільський голова повідомила про пригоду рятувальників, міліцію. Крім них, до пошуків долучились військові і майже сорок селян із Стрільська та довколишніх сіл.
— 9 липня увечері юнака за п’ятдесят кілометрів від місця збирання чорниць побачили мешканці села Нетреба Володимирецького району, — розповідає начальник Сарненського райвідділу
УМВСУ у Рівненській області, підполковник міліції Іван Стрибулевич. — Юнак був без окулярів і йшов, як сам розповів, навмання, передає наш власний кореспондент Олександра ЮРКОВА.