Привітання Голови Верховної Ради України Володимира Литвина

Щиро вітаю працівників рибного господарства України з професійним святом — Днем рибалки.
Рибне господарство України разом з іншими сегментами продовольчого комплексу держави відіграє значну роль у вирішенні багатьох насущних економічних проблем, дієво впливає на поступальний розвиток країни, зростання благополуччя і добробуту її громадян.
Велика рибальська сім’я, що самовіддано й відповідально трудиться на водних просторах, виконує надзвичайно важливу суспільну місію — забезпечує продовольчу стабільність держави, наполегливо відстоює її економічні інтереси, ефективно й цілеспрямовано працює над відтворенням природних ресурсів.
Розвиток нинішньої економічної ситуації в країні, що диктується загальносвітовими тенденціями, зобов’язує галузь активно переходити до комплексного використання біоресурсів, якісно нового культивування аквакультури, розширення ставкового та річкового рибальства, спонукає дієвіше відроджувати соціально-економічне підґрунтя для забезпечення гідних умов праці та життя працівників сфери.
У числі своїх першочергових завдань Верховна Рада України бачить належну законодавчу підтримку галузі задля відновлення статусу України як світової рибної держави, піднесення цього економічного підрозділу на новий науково-технологічний рівень, забезпечення відповідних соціальних гарантій та звеличення престижності рибальської професії.
У цей святковий день зичу всім, хто присвятив своє життя такій мужній, благородній, відважній і важливій професії, добра, благополуччя, успіхів і вагомих трудових набутків.
Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.