Позашкільна освіта сприяє створенню комфортних умов навчання, за яких кожен вихованець відчуває свою успішність. Саме тому у дитини, яка займається музикою в позашкільному навчальному закладі, є можливість повніше реалізувати себе.

Перший Всеукраїнський конкурс на краще виконання джазових творів серед дітей та молоді «Jazz Зорі», який відбувся в стінах столичної школи джазового та естрадного мистецтв, дав шанс продемонструвати свої здібності 300 учасникам.
Організаторами стали Міністерство культури і туризму, Школа джазового та естрадного мистецтв за сприяння Головного управління культури і мистецтв Київської міськдержадміністрації.
Приємно відзначити, що захід привернув увагу багатьох відомих музикантів. Дон Фрідман (США), зокрема, був Почесним президентом конкурсу, Анатолій Кролл — головою журі. До його складу ввійшли також провідні діячі джазового мистецтва України.
П’ять днів тривало свято джазової музики.
Зіркою, що спалахнула на конкурсі, став квартет саксофоністів «Groowіng sax». Їхнє виконання вирізнялося експресією, неординарним стилем музичного мислення, колоритним звуком. Колектив заслужено отримав Гран-прі конкурсу.
Почесне право відкривати програму фестивалю та гала-концерт було надано гурту традиційного джазу «Диксиленд» (керівник Олександр Довгопол) Дитячо-юнацького центру Дарницького району (на знімку). Молоді виконавці зачарували публіку. Журі віддало їм переможне І місце.
Одним із переможців у віковій категорії до 15 років став квартет саксофоністів (керівник Богдан Шумейко) Дитячо-юнацького центру Дарницького району. Він був наймолодшим ансамблем.
Цікаву конкурсну програму представив молодий столичний вокально-інструментальний колектив «Сільвер-тон». І публіка, і журі високо оцінили і майстерність музикантів, і чудовий вокал.
Організатори, які приймали учасників Всеукраїнського конкурсу — джазового та естрадного мистецтв, — також презентували професійних і талановитих учнів. Вони вибороли призові місця в різних вікових категоріях та номінаціях. Однією з переможців стала юна піаністка Ольга Гулій.
Валентина КУЗЬМЕНКО, Ольга ТАРАНОВА.
Київ.
Фото надано авторами.