Конфедерація роботодавців України звернулася з відкритим листом до випускників загальноосвітніх шкіл з метою донести до майбутніх студентів та їхніх батьків важливість правильного вибору майбутньої професії.
В умовах світової, економічної та фінансової кризи питання працевлаштування молодих спеціалістів набуває особливої гостроти.
Нашій країні не вистачає кваліфікованих працівників інженерно-технічних та робітничих спеціальностей. Бути інженером, конструктором, технологом стає більш престижно, вони дедалі необхідніші. За прогнозами експертів, авіакосмічна, машинобудівна, інформаційно-технологічна, хімічна, мікробіологічна, аграрна, енергетична, будівельна галузі отримають найбільший розвиток після фінансово-економічної кризи.
Реальний сектор економіки держави дуже зацікавлений у висококваліфікованих робітничих професіях. Тож навчання у професійно-технічних коледжах, ліцеях, училищах є запорукою гарантованого працевлаштування і достойної оплати.
Конфедерація роботодавців України закликає випускників уважно поставитись до вибору майбутньої професії та зробити його правильним задля власного добробуту та майбутнього нашої країни. Роботодавці вже готові гідно оплачувати кваліфіковану працю.