Учора Президент Віктор Ющенко відвідав із робочою поїздкою Волинь та Рівненщину.
Глава держави взяв участь в урочистому відкритті багатоквартирного будинку молодіжного житлового комплексу в Рівному. Вітаючи молоді родини з отриманням помешкання, Президент відзначив, що протягом останніх чотирьох років у підтримці молодих сімей, матерів, дітей-сиріт досягнуто позитивних зрушень. Тема молодої родини нині залишається для влади однією з пріоритетів, наголосив він.
Спілкуючись із журналістами, Віктор Ющенко зазначив, що зміни до закону про вибори Президента в нинішній редакції є небезпечними для демократії в нашій країні та прозорих виборів.
Очільник країни назвав законопроект «небезпечним для демократії і таким, що відкидає нас на три-чотири роки назад і робить систему виборів більш закритою». На переконання глави держави, цей закон, як і заветований ним закон про всенародний референдум «серйозно атакують, зокрема, політичні процеси в країні».
Говорячи про небезпеку прийняття пропонованої редакції закону про вибори Президента, глава держави відзначив принцип формування виборчих комісій, де преференцію мають політичні сили, представлені в парламенті. Ще одним зауваженням до документу Президент назвав передбачений порядок судового супроводу на всіх етапах виборів.
Віктор Ющенко також зазначив, що не посилює демократичність виборчого процесу відсутність можливості у того чи іншого кандидата оскаржити рішення про зняття його з перегонів. Так само викликає питання те, що суперечки щодо процесу та результатів виборів мають направлятися на розгляд до одного суду.
Коментуючи законопроект про референдум, Віктор Ющенко відзначив його норму, згідно з якою на всенародне опитування виносяться питання, які, за Конституцією, не є його предметом. Президент нагадав, що з цього приводу є відповідне роз’яснення Конституційного Суду.
У селі Карпилівка Ківерцівського району Волинської області Президент вручив ключі від будинків семи багатодітним родинам у рамках реалізації спільного проекту влади і бізнесу «Зігрій любов’ю дитину».
Віктор Андрійович наголосив, що держава приділяє пильну увагу проблемам багатодітних родин, національного усиновлення тощо. Він відзначив важливість залучення до допомоги багатодітним сім’ям представників бізнесу. На сьогодні, повідомив Президент, на Волині проектом «Зігрій любов’ю дитину» охоплено 57 багатодітних сімей.