Рішенням спеціальної комісії Міжнародного параолімпійського комітету президента Національного комітету спорту інвалідів України, Голову Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерія Сушкевича (на знімку) нагороджено найвищою відзнакою Міжнародного параолімпійського комітету — Параолімпійським орденом. Щороку такої нагороди удостоюються найкращі з кращих за особливі досягнення у розвитку параолімпізму в світі.

 

Видатні особи світового параолімпійського руху, котрі отримали цю нагороду, зробили важливий внесок в його розвиток, пропагували благородні параолімпійські ідеали власною діяльністю, досягли вершин в організації світового і національного параолімпійського руху. 2008 року були нагороджені представники Організаційного комітету ХІІІ літніх Параолімпійських ігор. Зокрема, Лі Кюї, президент оргкомітету Олімпійських та Параолімпійських ігор в Пекіні, Ден Пуфан, президент Китайської Федерації людей з інвалідністю, виконавчий президент оргкомітету, Лю Пен, виконавчий директор оргкомітету, міністр генеральної адміністрації спорту Китаю та інші. 2007 року орден отримало лише дві особи.

Світове спортивне співтовариство та Міжнародний параолімпійський комітет, нагороджуючи Валерія Сушкевича, відзначили стрімкий злет України в міжнародному параолімпійському русі та потужний розвиток фізичної культури і спорту серед інвалідів нашої країни.

Генеральний секретар Міжнародного параолімпійського комітету Мігель Сагара повідомив, що офіційна урочиста церемонія нагородження лідера українського параолімпійського руху відбудеться під час прибуття до нас спеціальної делегації Міжнародного параолімпійського комітету.

Фото з архіву «Голосу України».

 

Спортивний абонемент за добре навчання та здоровий спосіб життя

Добре вчитися, не пити, не курити — виконаєш ці вимоги й отримаєш безплатний абонемент для занять у фізкультурно-оздоровчому центрі «Коло фортуни плюс», що відкрився у селі Великі Гаї під Тернополем. 

Тут є тренажери, бігові доріжки, гирі, встановлюють ринг для єдиноборств. Підприємець Борис Семеняк вклав чималі кошти, щоб переобладнати занедбану будівлю в сучасний комплекс. Він вважає це соціальним проектом для розвитку сільської молоді. В міру поліпшення поведінки і навчання школярі, які й так мають 50-відсоткову знижку, зможуть займатися у центрі безкоштовно. Поки що це перший в області сільський фізкультурно-оздоровчий комплекс.

Тернопільська область.