Напередодні чергової сесії Одеської міськради відбулася міжпартійна конференція «Блоку Едуарда Гурвіца «Наша Одеса», до складу якого входять міські організації «Народного союзу «Наша Україна», Християнсько-демократичного союзу, Української республіканської партії «Собор». Відповідно до рішень, прийнятих на міжпартійній конференції, 14 чоловік було виключено з виборчих списків блоку «Наша Одеса», а повноваження 10 депутатів нинішнього складу міської ради від цього блоку було припинено.
Міська виборча комісія розглянула ці рішення міжпартійної конференції «Блоку Едуарда Гурвіца «Наша Одеса», і її голова Дмитро Монохіді на сесії міськради інформував депутатів про виключення з виборчих списків блоку 14 чоловік, а також про припинення повноважень 10 депутатів. Їх місця зайняли наступні за списком від «Блоку Едуарда Гурвіца «Наша Одеса»
Нагадаємо, що виключені обранці після реєстрації їх депутатами відмовилися входити до складу депутатської фракції «Блок Едуарда Гурвіца «Наша Одеса» і створили свою власну фракцію або стали позафракційними. На пропозиції увійти до фракції блоку, за списками якого вони стали депутатами, відповіли відмовою. У складі нинішньої Одеської міськради 120 депутатів. Найчисленніші фракції — Партії регіонів і «Блоку Едуарда Гурвіца «Наша Одеса», які плідно співпрацюють.
Слід зазначити, що виключення зі складу депутатського корпусу 10 чоловік — не перше цього року. Раніше, відповідно до рішення центральних органів ПСПУ, зі складу одеської міськради вже було виключено чотирьох депутатів.
Колишні депутати міської ради вважають, що позбавлення їх депутатських мандатів пов’язане з тим, що фракція, яку вони утворили, є опозиційною до чинної міської влади.
Міський голова Одеси Едуард Гурвіц, коментуючи це рішення, сказав: «Добре, що такі люди залишили міську раду. Вони регулярно обманювали одеситів і намагалися розвалити три міські організації політичних партій. Такі люди місту не потрібні, оскільки вони сприймають нещастя в місті як свою перемогу. Позбавили Одесу права приймати Євро-2012 — ці люди в захваті, впало дерево — ще один привід для радості. Створена ними фракція була фракцією однієї людини, котра демонстративно вийшла із НСНУ, а раніше вбила з пістолета людину й розвалила завод «Центролит».
Одеса.
***
У зв’язку з припиненням повноважень народного депутата України Лозінського В. О. вважати недійсними посвідчення помічників-консультантів:
1. Бошкової Віри Вікторівни (номер посвідчення 271/01),
2. Ковальчук Олександри Любомирівни (271/02),
3. Гавриленка Ігоря Олександровича (271/03),
4. Кешмана Василя Вікторовича (271/04),
5. Щербини Олени Валентинівни (271/05),
6. Чорноіваненка Олександра Анатолійовича (271/06),
7. Мартиновського Олександра Валерійовича (271/07),
8. Дерев’янка Василя Миколайовича (271/08).
 
У зв’язку з виключенням із списків вважати недійсними посвідчення помічників-консультантів народного депутата України Задирка Г. О.:
Пшеничного Сергія Олександровича (номер посвідчення 286/17),
Починка Сергія Петровича (номер посвідчення 286/18).
Управління кадрів.