У порядку денному вчорашнього засідання уряду — розгляд та схвалення листа намірів до Міжнародного валютного фонду. За словами Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, лист намірів уряду та Національного банку, по суті, є другим коригуванням програми між Україною і Міжнародним валютним фондом, котра є справжньою антикризовою програмою країни. «Уряд України виконує ці програми абсолютно чітко, ефективно й далі наша співпраця з МВФ триватиме успішно та ефективно», — наголосила вона. Водночас прем’єр зазначила, що всі запозичення спрямовуються на зміцнення національної валюти та державного бюджету.
Також Ю. Тимошенко повідомила, що НАК «Нафтогаз України» продовжує закачування російського природного газу до газосховищ та вже повністю розрахувалася за газ, закачаний у червні. Тож вона зауважила, що заяви політиків про те, що компанія перебуває в нестабільному стані та нездатна розраховуватися з Росією, є лише політичними провокаціями. «Ми, як уряд, будемо чітко виконувати свої функції, і НАК «Нафтогаз» за природний газ буде розраховуватися вчасно», — запевнила прем’єр та повідомила, що Кабмін розгляне питання про збільшення капіталу «Нафтогазу», «щоб ця компанія працювала стабільно, успішно і давала можливість країні отримувати великі прибутки».
Серед інших винесених на розгляд уряду питань значаться й такі: про надання статусу національного Кіровоградському академічному обласному українському музично-драматичному театру імені М. Кропивницького з одночасним ухваленням спеціальної постанови, котра передбачатиме низку заходів з реставрації й відновлення театру, та виділення відповідного фінансування на проведення цих робіт; схвалення постанови про надання спеціального статусу Національному університету «Львівська політехніка», який у 2010 році відзначатиме 160-річчя; розгляд та схвалення законопроектів «Про Державний прапор України» та «Про Державний гімн України», після чого їх буде передано до Верховної Ради.
На знімку: міністр охорони навколишнього природного середовища Григорій Філіпчук (ліворуч) та міністр регіонального розвитку і будівництва Василь Куйбіда під час засідання уряду.
Фото Олександра КОСМАЧА (Укрінформ).