Голова Верховної Ради Володимир Литвин у вівторок зустрівся з Федеральним президентом Австрійської Республіки Хайнцом Фішером, котрий перебуває в Україні з офіційним візитом. На початку зустрічі глава парламенту наголосив, що сьогодні, коли мова йде про двосторонні відносини між Україною та Австрією, «є всі підстави говорити, що у нас — стовідсоткові підтримка й розуміння», повідомляє прес-служба Верховної Ради. В. Литвин особливо відзначив приязне ставлення до Австрії з боку Верховної Ради, «попри особливу поляризацію українського парламенту напередодні президентських виборів». 
У цьому контексті він висловився за необхідність постійного діалогу між усіма учасниками політичного процесу в Україні й за те, що «осердя цього діалогу має бути в парламенті».
Федеральний президент Австрійської Республіки (на знімку праворуч), у свою чергу, підкреслив, що відносини між Україною і Австрією розвиваються дуже добре, мають під собою стабільну солідну основу, «незважаючи на те, є чи немає виборчої кампанії». «Ці відносини розвиваються інтенсивно, на користь двох країн, і це я хотів продемонструвати своїм візитом», — сказав він. Пан Х. Фішер принагідно нагадав, що має солідний досвід парламентської роботи, адже багато років працював парламентарієм, був віце-спікером і спікером парламенту. Сторони підтримують активізацію і поглиблення парламентської складової двосторонніх відносин. Також учасники зустрічі обговорили поточну економічну ситуацію в обох країнах та висловили своє бачення шляхів подолання наслідків фінансово-економічної кризи.
* * *
Учора завершився триденний візит глави австрійської держави Хайнца Фішера до України. Президенту Австрії був вручений диплом про присвоєння йому звання «Почесний доктор Національної академії наук України». Після чого високий гість вирушив з Києва до Львова. Він прибув туди зі своєю дружиною Маргіт Фішер, а також делегацією науковців і бізнесменів. Як повідомили у прес-службі Львівської міськради, Хайнц Фішер зустрівся з міським головою Андрієм Садовим, прогулявся центром міста, оглянув палац Потоцьких і Національний музей Львова.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.