Плавання. Другу золоту медаль для України виборов Ігор Борисик на дистанції 100 м брасом — 59,53. «Срібло» дісталося Фабіо Скоззолі (Італія) — 59,85, «бронза» — Гіромаша Сакімото (Японія) — 59,90.
Стрибки у воду. Українка Юлія Прокопчук здобула «бронзу» у стрибках із 10-метрової вишки — 338,05. Першою була Паола Мілагрос Еспіноса (Мексика) —354,45, другою — Чен Ні (Китай) — 339,25.
Фехтування (шпага). Чоловіча збірна України виграла бронзові нагороди. У півфіналі Анатолій Герей, Ігор Рейзлін, Віталій Медведєв та Ростислав Херцюк з рахунком 42:45 програли італійцям. А у матчі за третє місце українці перемогли команду Росії — 45:35.
На ранок учорашнього дня в скарбничці української команди було дві золоті, срібна і чотири бронзові медалі.
Пенальті виконуємо віртуозно
Футбол. 1/4 фіналу. Україна — Корея. 1:1. Голи: Піскун, 34 — Парк Джін Су, 68. Післяматчеві пенальті — 4:1.
Україна: Кисилиця, Запорожан, Піскун, Гребинський, Башлай, Гордя (Гунченко), Шевчук, Крохмалюк (Худоб’як), Микуляк (Місяйло), Бобаль (Чорний), Монахов.
Корейці мали день відпочинку. Наші грали два дні поспіль. Але після дискваліфікації в нашому складі з’явилися провідні виконавці — Матвій Бобаль і Антон Монахов.
Усе починалося чудово. Піскун забив м’яча. Здавалося, що українці розів’ють успіх. Однак у середині другого тайму ми, на жаль, пропустили. 1:1. З таким рахунком завершився основний час. І почалася лотерея. А, як відомо, вже на цьому турнірі підопічні Володимира Лозинського зарекомендували себе вправнми виконавцями пенальті.
І цього разу дива не сталося. Наші хлопці завдання виконали віртуозно. І вийшли до півфіналу. Там вони сьогодні зустрінуться зі збірною Великої Британії, котра також зіграла внічию в основний час з Францією. І за допомогою пенальті (2:0) здобула перемогу. Ще два чвертьфінальні поєдинки завершилися так: Сербія —Японія. 0:0 (пенальті — 2:3), Чехія — Італія. 0:1. Отже, в другому півфіналі зустрінуться Італія та Японія.
Олександра ПЕРВУШКІНА, студентка КНУ імені Т. Шевченка (з Бєлграда).