Міжнародне рейтингове агентство Moody’s поновило кредитний висновок стосовно рейтингу фінансової стабільності КБ «Хрещатик» (Київ) на рівні «Е+», що відповідає базовій кредитній оцінці «В2».
Простіше кажучи, міжнародних експертів цілком задовольняє розгалужена клієнтська мережа і рівень ліквідності цієї фінансової установи. А оприлюднені нещодавно більш низькі рейтинги за депозитами в іноземній та національній валютах з негативним прогнозом цілком логічні з огляду на те, що вони не можуть перевищувати суверенний рейтинг України. Міжнародні експерти підкреслюють при цьому, що КБ «Хрещатик» лишається важливим партнером столичної влади за багатьма проектами і програмами, попри те, що вона не має контрольного пакета акцій цієї фінустанови.
Як повідомили у прес-центрі КБ «Хрещатик», така оцінка свідчить не лише про високу довіру вкладників до банку, а й про правильно обрану стратегію розвитку регіональної мережі, а також про ефективну оптимізацію на період фінансової кризи.
Нагадаємо, КБ «Хрещатик», за версією газети «Дєло», є одним із 20 найбільш надійних банків країни, а за даними рейтингового агентства «Кредит-рейтинг», входить до 15 найбільш безпечних для грошових вкладень фінустанов. Голова правління Дмитро Гриджук у червні посів шосте місце у галузевому рейтингу «ТОП-100. Кращі топ-менеджери України».