Змінюється час, змінюються герої. Колись діти мріяли стати космонавтами, нині професією ХХІ століття вважають психолога. Популярність цієї професії не знижується от уже більш як десять років. Так каже кандидат психологічних наук, викладач факультету психології Київського національного університету ім. Т. Шевченка Світлана Васьківська. 
Раніше після закінчення психологічного факультету у випускників була лише одна перспектива — викладати психологію. Сьогодні випускники можуть розраховувати на численні вакансії, де вони можуть на практиці застосовувати усі здобуті знання.
Цього року факультет КНУ ім. Т. Шевченка випустив понад 60 спеціалістів-психологів. «Країні потрібні психологи, — каже народний депутат України, голова всеукраїнської організації «Жінки Батьківщини» Раїса Сорочинська-Кириленко (на знімку). — Як лікар, можу сказати: здоров’я людини напряму залежить від її психічного стану. Спеціальність психолога на сьогодні особливо актуальна, адже психолог — це та людина, яка може стати підтримкою нашим громадянам, переконати в тому, що все буде добре, що людина досягне своєї мети, переживе певні негаразди. В умовах фінансово-економічної кризи і приватні, і державні структури будуть зацікавлені у роботі психологів. Адже ці спеціалісти можуть вплинути на настрій людей і змінити їх ставлення до тієї чи іншої проблеми. А це дуже важливо для розбудови нашого суспільства».
Задля підтримки майбутніх «лікарів людських душ» всеукраїнська організація «Жінки Батьківщини» цього року започаткувала спеціальні стипендіальні відзнаки найкращим студентам факультету психології КНУ ім. Т. Шевченка у розмірі тисяча гривень (п’ятьом студентам).
«Сьогодні ця сума — це економічна підтримка, але найбільша підтримка в цьому навчальному році, безумовно, полягає у збільшенні студентам стипендій, яке запровадив уряд Юлії Тимошенко, — каже Р. Сорочинська-Кириленко. — «Жінки Батьківщини» обіцяють і надалі підтримувати найталановитіших студентів факультету і сподіваються, що кількість психологів-стипендіатів зростатиме».
У промові перед студент-ською аудиторією Раїса Миколаївна процитувала Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко, яка охарактеризувала українське студентство так: «Студенти — це золото нації, яке потрібно пестити і оберігати». «З таким золотим запасом нашій державі не страшні жодні кризи», — додала від себе народний депутат України.