Шість років чекали жителі села Озеряни Варвинського району, щоб приватизувати свої присадибні земельні ділянки та одержати державні акти на право власності на них. Незважаючи на заплачені гроші за виготовлення технічної документації, увесь цей час чули від директора чернігівського приватного підприємства «Руслана» Петра Орлова різні обіцянки. То, мовляв, пішли в армію хлопці, які мали виконувати роботу, то вийшли з ладу комп’ютери, то щось інше. Всього в «Руслані» замовили виготовлення технічної документації більш як сто осіб. З них документи за цей час одержали лише половина.
— Куди тільки не звертався я та потерпілі від такого горе-сервісу озерянчани, — розповів озерянський сільський голова Микола Демиденко. — В обласну прокуратуру, в обласне управління земельних ресурсів, і врешті-решт вирішили попросити допомоги у народного депутата від БЮТ Олега Ляшка. Тільки тоді справа зрушила з мертвої точки. Він уважно вислухав і постарався, щоби злободенна для нас проблема була вирішена.
Днями Олег Ляшко побував у Озерянах, де під час зустрічі в сільському Будинку культури доповів про наслідки розгляду колективного звернення та вручив 49 державних актів на право власності на земельні ділянки. Ще 23 особи одержать їх протягом тижня—двох.
До того ж народний депутат знайшов спонсорів, які погодились доплатити за селян 15 тисяч гривень, котрих не вистачало, щоб повністю завершити роботу з виготовлення документації.
Олег Ляшко вважає злочином таке ставлення приватного підприємства до людей і сказав, що звернеться до Держкомзему, щоби позбавити ліцензії ПП «Руслана», та до прокуратури, щоб порушити кримінальну справу. Таких випадків з цим підприємством, за словами народного депутата, налічується десятки по Чернігівській області.
Народний депутат України, перебуваючи у Варвинському районі, також цікавився станом виконання соціально-економічних проектів, пенсійним забезпеченням. Він прийняв до розгляду чимало нових скарг, які пообіцяв оперативно розглянути.
Олег Ляшко вручає державні акти.
Варвинський район
Чернігівської області.
Фото Василя АМАЛЬЧЕНКА.