Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко відмовляється давати згоду на оприлюднення матеріалів розслідування німецькою стороною інциденту з його участю в аеропорту Франкфурта. Такий висновок можна зробити з його відповіді депутатам на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо розслідування обставин цього інциденту, яке відбулося вчора. На засіданні ТСК також був присутній син Юрія Луценка.
Протягом засідання члени комісії кілька разів ставили міністру відповідне запитання і просили дати такий дозвіл для того, щоб упродовж розслідування користуватися інформацією від іншої сторони, а не лише свідченнями міністра. Натомість Луценко попросив депутатів «не перетворювати суд над усіма в судовий процес над діями прокурора землі Гессен».
«У вас на руках відповідь прокуратури землі Гессен, де написано про відмову у провадженні кримінальної справи. Я вважаю, що саме цим фактом має користуватися українська громадськість, — наголосив він. — Крім того, наскільки я знаю, з юридичної точки зору не можуть бути допущені до обговорення матеріали, які не були предметом дослідження ні в суді, ні навіть на стадії досудового слідства».
Водночас Юрій Луценко заявив, що не має наміру оскаржувати в суді інформацію газети «Більд» про те, що під час інциденту він був у стані алкогольного сп’яніння, бо, за німецьким законодавством, «будь-яка кількість вжитого алкоголю трактується як наявність алкоголю». «Оскільки я і члени делегації, за винятком мого сина, випили по кухлю пива, я таких позовів не подавав», — зазначив Луценко.